AdobeStock_187912005.jpeg

Apua verkkokurssien
ylläpitoon ja markkinointiin

Huolella laadittu ajasta ja paikasta riippumaton verkkokoulutus kestää aikaa ja pyörii pitkälti omillaan. Täysin ilman ylläpitoa kurssi ei kuitenkaan pysy ajan tasalla.

Yksi syy valita verkkokurssi on, että se säästää kouluttajan työaikaa. Ja näin todella on. Kun verkkokurssi on laadittu huolella, se pyörii tarvittaessa itsekseen ja kouluttaja voi käyttää aikansa vaikkapa sellaisten koulutusten vetämiseen, joissa kasvokkainen vuorovaikutus tai ryhmätyöt ovat välttämättömiä.

 

Joitakin toimenpiteitä verkkokurssi kuitenkin ajan saatossa vaatii.

Ixirin palvelut kurssin ylläpitoon ja kehittämiseen

Ixir auttaa myös verkkokurssin ylläpidossa ja kehittämisessä. Kurssin ylläpidosta räätälöidään juuri teidän tarpeisiinne sopiva paketti, joka voi sisältää esimerkiksi seuraavia asioita:

  • Osallistujapalautteiden keruu ja seuranta sekä näiden pohjalta laadittu säännöllinen raportti ja toimenpide-ehdotukset.

  • Verkkokurssin sisällön säännöllinen päivittäminen toimittamienne materiaalien tai esimerkiksi Ixirin vetämän kehittämistyöpajan pohjalta.

  • Yhteydenpito alustan tekniseen tukeen.

  • Yhteydenpito kurssin käyttäjiin.

 

Kuka löytää kurssillenne? Verkkokurssin markkinointi

Onko kurssinne laadittu suurelle yleisölle tai tavoitteletteko sillä muuten uusia yleisöjä? Organisaationne ulkopuolisille suunnatut kurssit vaativat yleensä aina myös markkinointia. Tämä suunnitellaan kurssikohtaisesti. Ixiriltä saataviin markkinointipaketteihin voi kuulua esimerkiksi seuraavia asioita:

  • Markkinointisuunnitelman laatiminen kurssille.

  • Kohderyhmiä edustavien organisaatioiden suorakontaktointia sähköpostitse tai puhelimitse. Viemme siis viestiä kurssistanne esimerkiksi toisen asteen oppilaitosten opettajille tai kurssista kiinnostuneille järjestöille sekä tarjoamme heille mahdollisuutta kurssiesittelyyn.

  • Tiedotteiden, somejulkaisujen ja artikkeleiden laatimista sekä esittelyjä kurssista.

Ole yhteydessä tai varaa maksuton puolen tunnin etätapaaminen, niin mietitään yhdessä, mikä olisi paras ratkaisu teidän organisaationne koulutuksille.

 

Vetävinkin verkkokurssi vaatii markkinointia.