top of page

Tietoisku lainsäädännön muutoksesta

Kuvituskuva, jäsennetään tietoa.

Työmarkkinakeskusjärjestö Akava oli jäsenliittoineen tehnyt vuosien työn kilpailukieltolainsäädännön uudistamiseksi työntekijälle suotuisammaksi. Tiedon tämän muutoksen yksityiskohdista toivottiin tavoittavan mahdollisimman monet, joten Akava ja sen jäsenliitot päättivät kokeilla viestinnässä tietoiskumaisesti toteutettua verkkosivua.

 

Tavoitteena oli paitsi levittää ilouutista tärkeästä lakimuutoksesta myös kerätä tietoa kilpailukieltoon liittyvistä käytännöistä.

Lue alta lisää projektista ja Ixirin roolista siinä.

Kuvotuskuva, mietitään, mistä on kyse.

Jamini Kavoori laati tietoiskun kuvitukset.

Ixir oli mukana tietoiskun laatimisessa sen ideoinnin alusta lähtien. Ajatuksia tietoiskun pääsisällöistä hahmoteltiin Ixirin fasilitoimassa työpajassa, johon osallistui kilpailukieltolainsäädännön asiantuntijoita Akavasta ja sen jäsenliitoista.

Työpajan pohjalta Ixirin asiantuntija laati luonnoksen tietoiskun sisällöistä sekä suunnitelman toteutustavoista ja kuvittaja ryhtyi laatimaan luonnoksia. Luonnokset ja suunnitelmat toimitettiin kommenteille, ja yhteistyössä Akavan asiantuntijoiden kanssa sisällön yksityiskohdat hiottiin kuntoon.

Tämän jälkeen Ixir toimitti kielenhuolletut tekstimateriaalit, videoiden käsikirjoitukset ja viimeistellyt kuvitukset Akavalle. Akava toteutti muiden yhteistyökumppaneidensa kanssa tämän sisällön verkkosivustoksi laaditun toteutussuunnitelman mukaisesti.

Eduskunta hyväksyi lakimuutoksen 10.11.2021, ja tietoiskun avulla tätä tärkeää viestiä vietiin eteenpäin lakimuutoksen astuttua voimaan.

Kaipaisitteko apua tietoiskujen
suunniteluun ja toteutukseen?

bottom of page