top of page

Näin verkkokurssi syntyy

Kun luotatte verkkokoulutuksenne toteutuksessa Ixirin asiantuntemukseen, työn laatu varmistetaan rautaisella projektinhallinnalla ja selkeällä prosessilla. Suunnittelemme ja toteutamme jokaisen kurssin käsityönä.

Kahvilla koneen ääressä.

Kurssin syntyyn kuuluu erilaisia vaiheita toiveistanne, kohdeyleisöstänne ja aiheestanne riippuen. Työnjakomme voi näyttää esimerkiksi tältä:

 
1. Sisällön kiteyttäminen ja jäsentely


Aluksi Ixirin asiantuntijat luovat kurssirungon ja sen ympärille täsmällisen suunnitelman kurssin sisällöstä. Sisällön taustaksi te toimitatte pohja-aineiston (opas, kurssimateriaali, kirja tms.) ja osallistutte Ixirin vetämään ideointityöpajaan. Näitä voidaan täydentää asiantuntijahaastatteluilla.

 

Teillä ei tarvitse olla valmista ajatusta kurssin ydinsisällöstä: Ixirin asiantuntijoiden työkalupakkiin kuuluu kokoelma tiivistämisen, jäsentämisen ja juonen rakentamisen välineitä ja taitoja.


2. Aktiviteettien suunnittelu ja toteutus


Kun sisältö ja suunnitelma toteutustavoista yhdistetään, on koossa kurssin pedagoginen selkäranka: kurssikäsikirjoitus. Saatte käsikirjoituksen kommentoitavaksenne ja varmistamme yhdessä, että se vie oikeaan suuntaan. Kurssin aktiviteettien – tekstiosuuksien, kuvitusten, äänitteiden, videoiden ja tehtävien – toteutuksen ja hiomisen hoitavat Ixirin asiantuntijat. Asiakkaan edustaja pääsee asiantuntijakasvoksi videoille ja siihenkin tarjoamme apua ja ohjausta.3. Sisällön vieminen alustalle ja tekninen toteutus


Kurssin tekniseen toteutukseen on tarjolla tuhat ja yksi ratkaisua, ja valintaan vaikuttavat muun muassa kurssin laajuus, levitystapa ja käyttäjämäärä. Ixir ei ole sitoutunut yhteen alustaan, vaan hyödyntää laajaa kirjoa erilaisia tarjolla olevia ratkaisuja. Asiantuntijamme valitsevat juuri teille sopivan alustan ja hoitavat teknisen toteutuksen. Tässä vaiheessa on aika päästää testiryhmä kokeilemaan kurssia.4. Ulkoasun viilaaminen ja kurssin viimeistely


Onnistunut verkkokurssi on organisaationne ilmeen mukainen. Ammattilaiset suunnittelevat kurssisivun ulkoasun ja kaikki kurssin aktiviteetit houkutteleviksi. Kielenhuollon ammattilainen syynää sanamuodot kuntoon. Lopuksi toimitamme valmiin koulutuksen käyttöönne.

Ammattimaisesti toteutettu verkkokoulutus on yleensä vaivaton ylläpitää ja kestää hyvin aikaa. Pienellä vaivalla se usein jopa paranee vanhetessaan. Ixiriltä saat apua myös verkkokurssin markkinointiin, ylläpitoon ja kehittämiseen.

Mietitään, miten teidän kurssinne syntyy.

Tällaisia kursseja olemme tehneet

Logo Aalto-yliopisto.

MOOC arkkitehtuurista
Aalto-yliopistolle

Logo Suomen Lähi-idän instituutti.
Logo Suomen Rooman-instituutti.

Verkkokurssi islamista

FIMElle ja Helsingin yliopistolle

Antiikin historiaa verkossa

Suomen Rooman-instituutille

Varaa aika etätapaamiseen.

bottom of page